Uncategorized

Så blir du mer miljövänlig

ronja / april 7, 2019

Det finns många saker som man kan göra i vardagen för att mer vänlig mot miljön. Det finns dock personer som tror att det inte spelar så stor roll vad de gör, men det är faktiskt inte sant. Om alla förändrar sina sätt att vara i vardagen så kan det göra stor skillnad i det långa loppet. I följande inlägg kommer du få exempel på saker som är enkla att göra i vardagen för att bli mer miljövänlig.

Ta cyklen istället för bilen

Oavsett om du ska till jobbet eller till distriktstandvarden.se så är det bättre för miljön om du tar cykeln istället för bilen. Det här är även något som är bra för din hälsa och kan få dig att må bättre i vardagen. Man ska inte underskatta vardagsmotion. Om du har långt till jobbet så skulle du kunna investera i en elcykel. Kom ihåg att se till att du har ett bra lås till den, och att du alltid tar med dig batteriet om du ska ställa cykeln ute någonstans. Det är inte många stölder av elektriska cyklar i dagsläget, men det finns många som tar batteriet om man lämnar det ute. Och det är i princip batteriet som är det dyra. Så det är lika bra att ta det med sig.

Ät mindre kött, mer grönsaker

En av de industrier i världen som släpper ut mot växthusgaser är faktiskt köttindustrin, och det är därför som det är mycket bättre om man väljer att äta mer grönsaker. Det här är också något som faktiskt är bra för hälsan också. Så om man byter ut några måltider i veckan till vegetariska måltider kan man faktiskt känna att man blir piggare, orkar mer och blir inte sjuk lika ofta. Det finns studier på detta, även om en del menar att det inte stämmer nödvändigtvis. En del människor är mer känsliga för att inte äta kött, det vill säga de blir trötta och hängiga. Då kan det vara viktigt att man tänker på att man ska få i sin tillräckligt med protein, och det kan man göra genom att äta mer bönor till exempel.

Semestra i Sverige i sommar

Det har I många år varit väldigt vanligt att folk åker på långa utlandssemestrar på sommaren och vintern, men eftersom det inte är bra att flyga så mycket så är det bättre om man semestrar på hemmaplan. Det finns många fina platser i Sverige som du säkert inte visste om. Till exempel är västkusten väldigt populär. Man kan åka ut i skärgården både utanför Göteborg och i Stockholm. Dessutom är det väldigt populärt att åka norrut upp till Lappland och vandra. Det här är perfekt för den som älskar naturen.